Gouden regels voor de OLA vriezer

IJsliefhebbers rekenen op de allerbeste kwaliteit wanneer ze een OLA-ijsje bij u kopen. OLA België werkt nauw samen met de fabrikanten om energiezuinige OLA vriezers te ontwikkelen. Een goede uitstraling van de vriezer (schoon, geen ijsvorming, mandjes) zal de consumenten sneller doen besluiten een aankoop te doen. Om de kwaliteit te garanderen is het belangrijk dat de vriezer optimaal functioneert. Breid uw horeca apparatuur uit, wacht niet langer op uw OLA horeca koelkast, en lees hieronder onze Gouden OLA Vriezer Regels om te zien hoe u het beste uit uw vriezer kan halen!

ZO PLAATST U DE VRIEZER

 1. Plaats de vriezer niet buiten in de zon, niet dicht bij een warmtebron of in een warme ruimte. Plaats de vriezer niet onder een airconditioning of vlakbij een deur.
 2. Houd rondom de vriezer altijd 15 cm vrij, vooral het ventilatierooster en deksels. Maak geen gebruik van een verlengsnoer en gebruik een geaard stopcontact.
 3. Controleer de temperatuur van het ijs op het moment van ontvangst. Bij voorkeur is de temperatuur van het ijs -18 graden of kouder.

ZO VULT U DE VRIEZER

 1. Het gebruik van mandjes zorgt voor optimale verspreiding van koude lucht. Plaats het ijs volgens First-In-First-Out principe (kortste houdbaarheidsdatum bovenin).
 2. De temperatuur op de bodem van de vriezer is veel lager dan bij de laadlijn. Zorg altijd dat er geen ijs boven de laadlijn komt.
 3. Stapel het ijs maximaal tot aan de hoogte van het mandje of de laadlijn. Maak de omdozen voorzichtig open en leg het ijs voorzichtig in de mandjes (dozen niet leegstorten).

TIPS VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

 1. Controleer regelmatig of de koeltoog goed gesloten is en zorg ervoor dat de deksels niet onnodig worden geopend. Zo voorkomt u ijsvorming.
 2. Controleer dagelijks of de temperatuur tussen het ijs in het midden van de koeltoog kouder is dan -18 graden. Zie de HACCP richtlijnen voor de wettelijke verplichtingen.
 3. Verwijder producten die beschadigd zijn, ontdooid of waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is. Vries ontdooide producten nooit opnieuw in!

ONDERHOUD

 1. Goed onderhouden horeca meubels in uw zaak zijn van groot belang. Zorg er daarom voor dat de ventilatieroosters van uw vriezer altijd stofvrij en schoon zijn. Gebruik voor het regelmatig schoonmaken een stofzuiger of een borstel.
 2. Vervuilde condensoren gebruiken meer energie. De condensor bevindt zich achter het rooster. Maak deze regelmatig schoon met een zachte borstel.
 3. Verwijder regelmatig aangevroren ijs met een plastic schraper. Lukt dit niet, ontdooi de vriezer en verwijder het smeltwater.

PROBLEMEN MET UW VRIEZER?

 1. Plaats de producten snel in een andere vrieskast als u er een beschikbaar heeft.
 2. Lukt dat niet? Laat het ijs in de vriezer en houdt de vriezer gesloten. Dek de vriezer af met isolerend materiaal.
 3. Geef de storing van de OLA ijs vriezer door aan onze OLA Unilever Customer Service via +32 2333 62 06 of customerservice.belux@unilever.com.